29 april - 29 mei

‘Catch of Anything’ Joran & Judocus van Soest/ ‘Rondom’ Veers Licht 2.0

 

Het beroemde Zeeuwse licht is al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor de Nederlandse kunst. In mei organiseert Museum Veere, in samenwerking met de Nederlandse Kring van Tekenaars, de tentoonstelling Veers Licht 2.0. Kunstenaar Joran van Soest (1994) is hier te zien met twee collagewerken en een installatie werk.Rondom de tentoonstelling verblijft deze kunstenaar samen met lichtkunstenaar Judocus van Soest drie weken in AITW-HUBSA-AIR/Goes om gezamenlijk een installatiewerk te realiseren. Hiermee willen vader en zoon laten zien hoe mooi het landschap rondom Veere is en hoe bijzonder het licht.


Licht is in hun werk een manier om mensen met elkaar te verbinden. Met behulp moderne technieken zoals laser en fotografie maken ze verrassend werk. Ze gebruiken hiervoor ook analoge technieken zoals diaprojectors, blauwdruk en olieverf waarmee ze een scala van warmte en kilte laten zien waarmee licht ons kan omvatten.Samen met Judocus van Soest en Hugo Brandwijk maakt Joran van Soest een installatie die doormiddel van zendtorens het Veerse landschap tussen Goes en Veere overbrugt en doormiddel van VR verbindt met zijn atelier in Eindhoven.


In HUBSA-AIR is te zien welke bijzondere resultaten deze combinatie van oude en nieuwe technieken oplevert. Tussen 8 mei - 29 mei is het werk te zien vanuit het raam in de residentie en op 14 mei is er een feestelijke opening
 

Over de kunstenaars:

Judocus van Soest (1961)
Misschien wel de bekendste VJ van Nederland. Judocus experimenteert met combinaties van olieverfschilderijen op glas en conventionele fotografie. Zijn werk wordt geprojecteerd op schermen, muren of hele gebouwen. De intense beleving van zijn inspirerende werk is inmiddels ervaren door grote groepen mensen in clubs, festivals, fashion shows en musea in heel Europa. Jodocus studeerde fotografie aan kunstacademie St Joost in Breda.
 

Joran van Soest (1994)
In zijn werk leg Joran deze intersubjectieve ruimte vast in diverse media, zoals schilderijen, tekeningen, installaties en films. Hij creëert deze intersubjectieve plekken die hij vervolgens bevraagt vanuit de relaties die hij met anderen legt. Hiervoor maak hij gebruik van archetypische beelden als zeppelins, jeugdfoto’s of kampvuren. Iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan deze vormen, die zowel kunnen voortkomen uit persoonlijke ervaringen als het collectief geheugen. Ook Joran studeerde af aan de kunstacademie St Joost maar dan in Den Bosch.
 

Met vriendelijke groet,

Monika Dahlberg en André Smits

 

AITW-HUBSA-AIR

Jacob Klaaijsenstraat 27
4461 AK Goes


Open:
Altijd te zien door het raam.


Met steun van:
Gemeente Goes
Familiefonds Hurgronje
Stichting Boone